Onderhoud & garantie
___

Onderhoud

Onze tapijten vragen nauwelijks onderhoud. Het tapijt kan met een normale stofzuiger gezogen worden. Wij adviseren het gewone gladde voetstuk te gebruiken.

Wol

Afhankelijk van de gekozen structuur kan een wollen tapijt pluizen. Door regelmatig te zuigen voorkomt u dat. Gebruik liever geen roterende borstels. Die kunnen de structuur van de draden nadelig beïnvloeden.

Linnen

Houd er rekening mee dat linnen minder standkracht heeft dan wol. Linnen draden kunnen zich “terugtrekken” tussen de wollen draden. Bestaat het tapijt voor 100% uit linnen? Dan gaan de polen -daar waar het tapijt het meest belopen wordt- na verloop van tijd plat liggen.

Tencel

Salina wordt vervaardigd van Tencel® garen dat gewonnen uit de Eucalyptusplant. Leverbaar in diverse hoogtes als uni, mix, kleurverloop of design.

Tips voor het verwijderen van vlekken:

* Verwijder de vlek zo snel mogelijk.

* Schraap zo veel mogelijk van de gemorste substantie met een lepel of onscherp mes weg. Schraap hierbij van de rand naar binnen om de vlek niet groter te maken.

* Dep de vlek met een doek of vochtopnemend papier. Niet wrijven of boenen!

* Verwijder de vlek met wat handwarm water en tapijtshampoo of droogschuim. Laat de vlek hierbij niet te nat worden, dit kan blijvende schade veroorzaken.

* Gebruik geen wasmiddelen met bleekmiddelen.

* Probeer eventuele oplosmiddelen altijd eerst op een niet zichtbare plaats op het tapijt uit.

* Is het tapijt aan een grote schoonmaakbeurt zijn? Schakel hier liefst een professioneel bedrijf voor in.

* Handig zijn de vlekkenschijf kies uw vlek en bekijk de oplossingen productinformatie vlekkenspray en vlekkenwonder.

Shading

Shading is een zeer zelden voorkomend fenomeen dat ondanks veel onderzoek nog steeds niet kan worden verklaard. Het lijkt op een vlek terwijl het geen werkelijke vlek is, het heeft te maken met de (veranderde) richting van de pool. Het fenomeen schijnt locatie gerelateerd te zijn, maar heeft niets te maken met de productie van het tapijt. Vervangt men het tapijt door een ander tapijt, zal de shading vaak weer op dezelfde plek ontstaan. Reclamaties op shading worden dan ook niet aanvaard.

Garantie

Millenerpoort conformeert zich aan de CBW-garantiebepalingen. Daarnaast geeft Millenerpoort een aanvullende garantie van 5 jaar op eventuele fabricagefouten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram